Welcome Guest ( Log In | Register )


 
Reply to this topicStart new topic
> Game freezes on start up :(
SynonymsGame
post Aug 1 2013, 02:37 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 31-July 13
Member No.: 12,852



Hello,

I bought Zeno Clash yesterday on Steam after hearing nothig but good things about. Sadly, the game freezes on launch everytime I ty to run it. In fact, it freezes so bad that I have to do a hard reset.

Please help! I was really looking forward to playing.

My system spec:
Asus K56CM (laptop)
Intel Core i7 3537U @ 2Ghz
8 GB RAM
GeForce GT 635M (Nvidia driver rev. 320.49)
Windows 8 64-bit

I use my laptop for gaming a lot and this is the first game I've had any trouble running

- Syn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tschumann
post Aug 1 2013, 07:31 AM
Post #2


Advanced Member
***

Group: Moderator
Posts: 741
Joined: 20-March 09
From: Australia
Member No.: 283



So it gets to the main menu and freezes or does it freeze before that?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carlos Bordeu
post Aug 1 2013, 02:07 PM
Post #3


Super Member
****

Group: Developers
Posts: 2,178
Joined: 11-April 08
From: Santiago, Chile
Member No.: 4



Did you verify the game's cache on Steam?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SynonymsGame
post Aug 1 2013, 03:03 PM
Post #4


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 31-July 13
Member No.: 12,852



QUOTE (tschumann @ Aug 1 2013, 01:31 PM) *
So it gets to the main menu and freezes or does it freeze before that?



It freezes before that. The second I click the game icon the screen goes black and then nothing happens sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SynonymsGame
post Aug 1 2013, 03:48 PM
Post #5


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 31-July 13
Member No.: 12,852



QUOTE (Carlos Bordeu @ Aug 1 2013, 08:07 PM) *
Did you verify the game's cache on Steam?


Yes, verifyed the files. All good, no errors.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carlos Bordeu
post Aug 1 2013, 09:51 PM
Post #6


Super Member
****

Group: Developers
Posts: 2,178
Joined: 11-April 08
From: Santiago, Chile
Member No.: 4



Do other Source Engine games run well on your PC?

Here's a post that usually had options to fix problems at the time.

Unfortunately there's not much else I can do to help. ZC1 is already like 5 years old and it received a ton of updates and fixes back then, but at this point it isn't getting any new updates. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SynonymsGame
post Aug 4 2013, 11:59 AM
Post #7


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 31-July 13
Member No.: 12,852



Got it up and running in windowed mode now smile.gif not ideal but definitely playable. Thanks for your help!

QUOTE (Carlos Bordeu @ Aug 2 2013, 03:51 AM) *
Do other Source Engine games run well on your PC?

Here's a post that usually had options to fix problems at the time.

Unfortunately there's not much else I can do to help. ZC1 is already like 5 years old and it received a ton of updates and fixes back then, but at this point it isn't getting any new updates. sad.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carlos Bordeu
post Aug 4 2013, 05:44 PM
Post #8


Super Member
****

Group: Developers
Posts: 2,178
Joined: 11-April 08
From: Santiago, Chile
Member No.: 4



Good to know you got it sorted. Pity that it has to be windowed, though. Enjoy the game! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: